Ägg och vindruvor
Det har varit en bra och varm dag.
Efter skolan mötte jag och Serena upp Patricia för att åka till Serenas mormor och morfar. Vi åt lunch, satt i solen och kelade med hundarna.
Sedan åkte vi hem en snabbis för att hämta upp Pios bror Paul. Jag hann byta till shorts också vilket var det bästa jag gjort denna dag. Sen åkte vi till en fabrik och affär där de gjorde chokladägg och andra chokladgrejer.

Eftersom jag är något så exotiskt som svensk fick jag följa med in och kolla på när de gjorde äggen.
Först hällde de choklad i formar och stängde ihop dem. Sedan sattes de på maskinen ovan där de snurrades runt för att chokladen skulle fördelas jämt inuti ägget. Efter detta öppnade de äggen för att fylla det med godis och sist men inte minst åkte de, otroligt långsamt, på ett rullband för att kylas. Man skulle kunna tro att det är en mer spännande process, men det var kul att se ändå!

Här fylls de med godis.



Ägget i mitten väger 7 kg. Pio var bra sugen på att köpa det men det skulle inte få plats i bilen så han köpte en storlek mindre. "Only 5 kg." Okaj va.

De tar verkligen påsken seriöst här. Eller i alla fall godiset.


Det här + några små lådor till var vad vi fick med oss hem.
Det här stället låg väldigt högt så när vi åkte hem gjorde vi några stopp för att jag skulle få leka turist och ta lite bilder på alla kullar med vinrankor.




Alltid när man är på ett sånt här wow-ställe blir man alltid så besviken på bilderna sen när man kommer hem. Ni kan försöka tänka att det var tusen gånger finare och häftigare än vad det ser ut som på bilderna.
Ha en bra kväll!
Kommentarer
Trackback